Modele de acatiste pentru biserica

-Deşi poate părea un clişeu, pentru mine Biserica reprezintă locul de refugiu, locul unde ími l`ACPPU şi găsesc liniştea. Este un Loc en peline de PACE, linişte şi iubire. Multă iubire. (Grădinariu Alexandra, 21 Ani, litere) Daca Biserica DIN Ierusalim avea un puternic accent cérémonial, fiind orientata mai mult spre nevoile celor DIN iterior, Biserica DIN Antiohia este prezentata a fi o Biserica ce împlinea o slujire pratique fiind deschisa pentru oricine Era Gata sa se pocaiasca. Aceasta a facut ca accenl slujirilor sa nu fie orientat spre rituel, ci spre oameni si nevoile Lor. Vârsta tinereţii este prezentată în Sfânta Scriptură ca fiind o etapă importantă în efortul către desăvârşire al fiecărui OM. Caracteristicile specifice acestei vârste – puritatea sufletească, capacitatea de învăţare şi de perfecţionare – sunt transpuse în MODELE pentru Viaţa Omului, Care DAU posibilitatea cunoaşterii învăţăturii de credinţă şi uşurează Drumul către mântuire. Într-o Lume în Care examinate de Petrecere a timpului Liber şi diversitatea mijloacelor de informare taiate prilejuri de descoperire a unor MODELE şi Valori diferite, apare riscul nerespectării poruncilor divine şi al căderii în păcat. Despre legătura şi ajutorul Reciproc dintre tineri şi biserică ne va vorbi, în interviul următor, părintele Diacon Bogdan Mihai Hrişcă, directeur al Seminarului Teologic Liceal ortodox “Mitropolitul Dosoftei” DIN Suceava. -Biserica este locul în Care Cerul se unește cu pământul şi oamenii slujesc Împreună cu îngerii.

Este locul în Care Omul nu este singur, nu mai este un simplu individud, ci se află în comuniune cu toti oamenii, Cu CEI VII, Cu CEI adormiţi, Cu CEI bolnavi, Cu CEI de departe. În biserică Omul se împărtăşeşte cu Hristos, se curăţeşte, se luminează şi trăieşte Învierea Personal, actual, iar asta îl transfigurează, îl schimbă, îl eliberează de patimi, înviază El însuşi. (Nadane Ştefania, 19 Ani, comunicare) Atunci cînd au aparut probleme doctrinare sau de relatii, observam ca Biserica DIN Antiohia, ca o Biserica Mama, este preocupata de rezolvarea acestora. Bisericile Nou formiate n-au fost abandoner si nici n-au fost lasate sa se descurce singure în FATA iudaizatorilor. Petru rezolvarea acestei situatii Biserica DIN Antiohia a hotarît ca Pavel si Barnabas însotiti de un Grup dintre EI sa mearga la Ierusalim unde sa gaseasca raspunsul pentru aceasta situatie (Fapte 15:2-3) CEI DIN Antiohia n-au lasat ca provocarea luptelor teologice sa fie Purtata de bisericile Nou înfiintate, ci dupa ce Consiliul de la Ierusalim a luat o hotarîre în acest sens, au mers sa le Duca un raspuns clar. (Fapte 15:24-35). Urmarind exempul Lor întelegem ca o Biserica misionara trebuie sa fie preocupata nu numai de formarea unei Noi Biserici, ci si de cresterea, maturizarea si multiplicarea acesteia. CIRCA 20 de tineri sunt mâna dreapta a părintelui. Au renunţat la gadgeturi pentru a face o faptă Bună. Îl ajută PE părintele Făinişi în fiecare duminică.

Atunci, nevoiaşii primesc o masă caldă. În reste, tinerii desfăşoară diverse Activităţi culturale. “Muncim mult, suntem ca Într-o Familie. Desfăşurăm Activităţi prin care ajutăm oamenii nevoiaşi. Noi facem voluntariat. AM învăţat lucruri Noi, ne înţelegem bine, AM învăţat şi persoane Noi.